Program

Der vil både være kamp med blankvåben, historiske musikere, gøglere og mere!
(Der tages forbehold for ændringer i programmet)

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Gennem de nordiske ballader og dansemelodier fra middelalderens europa, arbejder Virelai med den nordiske og europæiske musiks rødder – den folkelige middelalder.

Musikkens kompositioner og lyd, spillet på de gamle instrumenter, vækker noget genkendeligt i os, noget vi har til fælles. Vi kan mødes i musikken i dansen på tværs af alder og kulturelle skel. Det er dét der gør at middelaldermusikken kan være aktuel her i det 21. århundrede.

Maximus Heratikus – også kaldet Vagabundus, gøgler af guds nåde, med garanti for underholdning til både børn og vokse!

Viking krigere skal teste deres evner, og se hvem der er bedst!
Både som grupper, men også som enkelte individer.

Her skal der som tilskuer jubles med, og heppe på din yndlings-kæmper!

 

Vikingevåben, hvor skarpe er de?
Test med Securis Danica (den danske økse) her vil der blive hugget, stukket, og skåret i kød for at vise hvor farlige vikingernes våben virkelige var og hvordan de blev brugt.

Tekst kommer

Glima (Glíma) er en kampsport, (Her på KVM vil forskellige Glima lege blive lavet, ikke kampsporten) der blev trænet uden brug af våben i vikingetiden og middelalderen.

Glima betyder “Glædens leg”. Andre kilder angiver, at betegnelsen glima kommer af det oldnordiske ‘glimr’ eller noget i den stil, hvilket betyder at glimre eller funkle (som kendt fra guld og ædelstene). Dette skulle henvise til den hurtighed, hvormed glima udføres.

Ulfhednirs kampshow vil byde på en præsentation af forskellige typer af vikingekrigere, deres tøj, våben og udstyr. Og selvfølgelig en masse kamp.

Krigerskole for børn, er en kort aktivitet hvor børn kan prøve at slås som en vikingekriger. Udstyret med træsværd og vikingeskjolde, skal de igennem samme øvelser og kamptræning som de rigtige vikingekrigere gennemgår.